Bugün, 7 Şubat 2026 Cumartesi

Eski İHD İzmir Eş Başkanı Avukat Ali Aydın öldürüldü Eski İHD İzmir Eş Başkanı Avukat Ali Aydın öldürüldü

Eski İHD İzmir Eş Başkanı Avukat Ali Aydın öldürüldü  Eski İHD İzmir Eş Başkanı Avukat Ali Aydın öldürüldü

Eski İHD İzmir Şube Eş Başkanı Avukat Ali Aydın, İzmir’in Çiğli ilçesinde sabah yürüyüşü yaptığı sırada uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Eski İHD İzmir Şube Eş Başkanı Avukat Ali Aydın, İzmir’in Çiğli ilçesinde sabah yürüyüşü yaptığı sırada uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Vücudunun taşla ezildiği belirlenirken, olayla bağlantılı bir şüpheli gözaltına alındı. İHD İzmir Bölge Temsilcisi Vetha Aydın, "Hırsızlık olayı diye düşünmüyoruz. Çünkü herhangi bir şey alınmamış. Bir sürü soru işareti var" dedi. Öte yandan Aydın'ın cenaze programı belli oldu

Önceki dönem İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) İzmir Şube Eş Başkanı Avukat Ali Aydın, İzmir’in Çiğli ilçesinde yürüyüş yaptığı güzergahta ölü bulundu.

Aydın'ın sabah yürüyüşünde saldırıya uğradığı ve vücudunun taşla ezilmesi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Saldırgan M.D.E. gözaltına alındı.

"BİR SÜRÜ SORU İŞARETİ VAR"

bianet'e Ayşegül Başar'a konuşan İHD İzmir Bölge Temsilcisi Vetha Aydın yaşananları şöyle anlattı:

"Ali, yıllardır sabahları yürüyüş yaptığı sahada saldırıya uğruyor. Sadece onun değil tüm mahallelinin yürüyüş yaptığı alan burası. Her gün olduğu gibi bugün de yürüyüşe çıkıyor. Dönüş güzergahında hayvanların bakıldığı bir ağıl var. Orada saldırıya uğruyor. Ama görgü tanığı yok, kamera yok, hiçbir şey yok. Otopsisi yapıldı, vücudu taşla ezilmiş, şuan ATK'ye götürüldü. Hırsızlık olayı diye düşünmüyoruz. Çünkü cep telefonu ya da üzerinden herhangi bir şey alınmamış. Görenler aileye haber veriyor. Bir sürü soru işareti var. Yıllardır mücadelenin içerisinde olan, İHD'de, ÇHD'de çalışan bir avukat. Yıllardır mağdurların yanında yer alan, hapishanelerde gözlemler yapan Dersimli ve Alevi kimliğe sahip bir arkadaşımız."

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Avukat Ali Aydın'ın cenaze programı belli oldu. Aydın’ın cenazesi yarın (15 Ocak) saat 15.30'da İzmir'deki Evka 2 Cemevi'nden kaldırılarak Çiğli Harmandalı Mezarlığına defnedilecek.

İNSAN HAKLAR DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İnsan Haklar Derneği saldırı üzerine sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Çok üzgünüz...Geçmiş dönemlerde İHD İzmir Şubesi Eş Başkanlığı ve İHD Bölge Temsilciliği yapan arkadaşımız Avukat Ali Aydın bugün uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirmiştir

Olay İHD üyesi avukat arkadaşlarımız ve İzmir Barosu tarafından takip edilmektedir. Olaya dair detaylar netleştirildikten sonra, gerekli bilgiler soruşturma gizliliği ilkesi çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Ailesine, yakınlarına ve insan hakları savunucularına başsağlığı diliyoruz."

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü olaya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''Çiğli ilçesinde 14 Ocak 2026 günü sabah saatlerinde Evka-2 bölgesinde dağlık alanda bir erkek şahsa ait cansız beden bulunmuştur. Olayın maktulünün A.A. (1957 doğumlu – emekli öğretmen, serbest avukat) olduğu belirlenmiştir. Konu ile ilgili başlatılan kapsamlı çalışmalar neticesinde, olayın şüphelisinin M.D.E. (1996 doğumlu) olduğu tespit edilmiş ve şahıs kısa sürede polis ekipleri tarafından yakalanmıştır.

Şüpheli şahsın, olayla ilgili yapılan ilk görüşmede suçu işlediğini kabul ettiği, olayın uyuşturucu/uyarıcı madde etkisi altında gerçekleştiğini beyan ettiği öğrenilmiştir. Olayla ilgili adli tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir."



  • Cumartesi 12.7 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 9.5 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı